Reactie op uitspraak rechter

Behoeft natuurlijk geen verder betoog, maar het mag duidelijk zijn dat bewoners, school en KSV enorm teleurgesteld zijn in de voorlopige uitspraak van de Raad van State.
Het algeheel belang (bouwen op het vliegveld) werd door de advocaat van de Provincie tijdens de rechtszaak gebruikt als ultiem drukmiddel om nu niet in te gaan op de bezwaren van de burgers van Valkenburg. Het ‘kadootje van 2,5 miljoen’ van de Provincie ter verzachting van de gevolgen voor de school en omgeving (mooiere noise barrières, dikkere terugplant van bomen en drie extra lokalen voor de school) gaven uiteindelijk de doorslag. KSV, een grote groep betrokken burgers, heeft meer dan een jaar op willen komen voor de belangen van de bewoners en betrokkenen. Ondanks dikke rapporten, inspreken, bezwaren en als laatste de gang naar de Raad van State, heeft het niet mogen baten.

Pijnlijke conclusie, dat de Provincie en de Gemeente Katwijk niet de burgers als stakeholders hebben gezien. Maar deze volledig links hebben laten liggen. Al eerder gezegd: als je goed begint, hoef je later niet te repareren. Dit ter lering voor de overheden, maar daar schieten wij, als burgers, helemaal niets mee op.

Hulde voor de kritische houding van de politieke partijen in Katwijk! Zij hebben de strijd tot het laatst ondersteund.

Nu de oproep naar de gemeente als bevoegd gezag om serieus toezicht te houden. Alleen met een e-mailadres kom je er niet.

Richting Provincie: tja, als zelfs Groen-Links niet meer om de bomen geeft en alleen maar mee wil regeren, vrees ik het ergste voor ons groen.

En aan Boskalis: heel veel succes, maak er wat moois van en let alsjeblieft op de veiligheid van ons dorpelingen en uiteraard op de allerkleinste fietsertjes!

Als laatste: ontzettend veel dank voor alle steun, bemoedigende en warme woorden, schouderklopjes en doorgeven van relevante informatie door omwonenden, maar ook de bewoners die het lef hadden om met ons op te trekken naar de Raad van State!